Quick Guide


Det følgende indeholder en kort vejledning i brugen af finansieringsportalen.

Portalen er bygget op om fire menupunkter:
  • Finansieringsbehov- og løsninger
  • Særlige behov og løsninger
  • Udbydere
  • Værktøjskasse.
Finansieringsbehov- og løsninger er opdelt i:
  • Enkeltforretninger, der med udgangspunktet i fire perioder: tilbudsperiode, oparbejdningsperiode, kreditperiode og produktgarantiperiode, beskriver problemstillinger og forhold, der kan relateres til finansiering af kommercielle forretninger på virksomhedens hjemmemarked og eksportforretninger, samt anviser løsninger på samme. Foruden anvisning af løsninger, henvises der til relevante udbydere af finansiering og en samling af anvendelige og relevante hjælpeværktøjer.
  • Generelt, der tilsvarende beskriver problemstillinger og forhold af mere generel karakter såsom finansiering af anlæg, drift, forskning- og udvikling, internationalisering samt kapitaludvidelser. Foruden anvisning af løsninger, henvises der til relevante udbydere af finansiering og en samling af anvendelige og relevante hjælpeværktøjer.
Under særlige behov og løsninger berøres forskellige særegne behov for den maritime industri, herunder støtte- og tilskudsordninger, skibsfinansiering, retrofitfinansiering etc., samt anvises vejledende løsningsforslag. Foruden anvisning af løsninger, henvises der til relevante udbydere af finansiering og en samling af anvendelige og relevante hjælpeværktøjer.

Under udbydere præsenteres kort de forskellige udbydere (udvalgte pengeinstitutter, kreditforsikringsselskaber, udbydere af støtte- og tilskudsordninger m.fl.) med angivelse af relevante kontaktoplysninger.

Under værktøjskassen findes en række nyttige og letanvendelige værktøjer i form af beregningsmodeller, præsentationer, skabeloner, forslag til garantitekster, litteraturhenvisninger m.m. Disse værktøjer kan frit downloades af brugerne af finansieringsportalen.

Endelig indeholder finansieringsportalen en søgefunktion, således at brugerne har en ekstra mulighed for at finde frem til et ønsket emne.

Det er tanken, at finansieringsportalen skal kunne anvendes både til generel uddannelse omkring finansiering og som en quick guide til søgning af løsning på et specifikt spørgsmål.

Det er vigtigt, at brugerne løbende informerer Danske Maritime om nye finansieringstiltag, ændringer i de eksisterende løsninger og/eller om ønsker til yderligere emner af generel interesse, der kan sikre, at finansieringsportalen holdes opdateret og giver brugerne hurtig adgang til relevant information. Via henvisninger til de forskellige udbydere sikrer Danske Maritime, at information om udbydernes løsninger holdes opdateret.

COSME


COSME programmet har til formål at styrke europæiske virksomheders konkurrenceevne og bæredygtighed, fremme iværksætterkulturen og forbedre SMV’ers vækst i EU. Det forventede budget for perioden 2014-2020 er på 2,3 mia. euro.

COSME bidrager med finansiering til projekter og initiativer inden for følgende indsatsområder:
  • Bedre rammevilkår for virksomheder i EU;
  • Iværksætterkultur og - kompetencer;
  • Bedre adgang til kapital; og
  • Bedre adgang til markeder med særligt fokus på EU’s indre marked, men også globale markeder.
Der udarbejdes et årligt arbejdsprogram, som sætter rammerne for, hvordan midlerne i COSME fordeles. Arbejdsprogrammet for 2015 er tilgængeligt via Europa-Kommissionens hjemmeside.

Størstedelen af COSME’s samlede budget går til at sikre en bedre adgang til kapital via oprettelse af finansielle instrumenter i form af en lånegaranti facilitet og en egenkapital facilitet. Implementeringen af begge varetages af den Europæiske Investeringsfond (EIF). Danske finansieringsinstitutter og kapitalfonde har mulighed for at ansøge EIF om at blive formidlere af de finansielle instrumenter og dermed supplere deres eksisterende produkter med EU-midler. I Danmark er bl.a. Vækstfonden (VF) og senest Nordea blevet godkendt som formidlere af en række af EU’s finansielle instrumenter. 

Inden for de resterende indsatsområder i COSME vil Europa-Kommissionen løbende offentliggøre udbud, som danske virksomheder har mulighed for at ansøge. Udbuddene bliver fra 2014 tilgængelige via Europa-Kommissionens hjemmeside og DG Enterprise and Industry's hjemmeside.

Yderligere oplysninger om programmet findes på Europa Kommissionens hjemmeside, eller fås ved henvendelse til Erhvervsstyrelsen. Se link nedenfor. Nedenfor linkes ligeledes til en hjemmeside, der giver et overblik over EU-støttede finansielle instrumenter, herunder lån og garantier til innovative virksomheder og anden finansiering af forsknings- og udviklingsprojekter, samt formidlingen heraf i Danmark.

Link
Europa Kommissionen
Erhvervsstyrelsen
Adgang til EU-støttede finansielle instrumenter



    Symfonivej 18, 2730 Herlev, Tlf.: 33 13 24 16 | E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
     Danske Maritime  |  Retrofitting  |   |Disclaimer  |  Kontakt